Thursday, 25 April 2024

I Interviews

Monday, 13 November 2017 20:04

Κώστας Μπισσούκης:Nitro Cold brew απ΄τη Νάουσα !

Rate this item
(2 votes)

 

By Brewls team 
Οι πιο καινοτόμες ιδέες προέρχονται από ανθρώπους με μεράκι και αγάπη γι αυτό που κάνουν.Γνωρίζοντας τον Κώστα Μπισσούκη δεν μπορείς να μην διακρίνεις το πάθος που έχει για τον καφέ,αλλά και την συνεχή αναζήτηση για καινούργια πράγματα και καινοτομίες, με την τελευταία του να αφορά τον θάλαμο για nitro cold brew.Aς μας τα πει καλύτερα όμως ο ίδιος..
 
Brewls :Τι είναι για εσένα ο καφές με μια λέξη?
Κ.Μ. : Έρωτας! Έιναι ένα πάθος που μετά από μια 25ετία περίπου έγινε δουλειά.Είχα αρκετά μεγάλη τριβή με το χώρο του καφέ και από το 2007 περίπου,αποφάσισα να μπω πιο ουσιαστικά στο χώρο και να εστιάσω στον καλό και ποιοτικό καφέ!
 
Brewls:Πώς ξεκίνησες να ασχολείσαι με το χώρο του καφε?
Κ.Μ. : Είναι αρκετά παλιά είναι η αλήθεια, και η μνήμη μου δεν με βοηθάει να προσδιορίσω ακριβώς το πότε.Ξεκίνησα πάντως να κάνω απλά service σε μηχανές espresso και στη συνέχεια με πειραματισμό και γνώση που απέκτησα να κάνω ανακατασκευές μηχανών.Στη συνέχεια μπήκα στο κομμάτι του καβουρδίσματος συνεχίζοντας μέχρι και σήμερα!
 IMG 0403
 
Brewls: ΄Εχεις συμμετάσχει και σε πανελλήνια πρωταθλήματα?
Κ.Μ. : Nαι αρκετά πιο παλιά βέβαια!Το 2008 (αν δεν κάνω λάθος) στο barista και τις τρεις επόμενες χρονιές στο μπρίκι,εκ των οποίων τις 2 κατέλαβα την δεύτερη θέση..Μετά φυσικά συνέχισα κανονικά τη δουλειά μου,όπως και όλοι μας άλλωστε.
 
Βrewls: Και κάπως έτσι ερχόμαστε στο σήμερα,μου έδειξες μια κατασκευή που έχεις φτιάξει μόνος σου,τον ψυκτικό θάλαμο για nitro cold brew.Πώς πήρες την απόφαση για κάτι τέτοιο και τι δυσκολίες συνάντησες?
K.Μ. : Οι δυσκολίες είναι πάρα πολλές και ο πειραματισμός πολύ μεγάλος ,αν αναλογιστείς πως τα τελευταία δύο χρόνια ασχολούμαι αποκλειστικά με αυτό.Παράλληλα με τον καφέ,ασχολούμαι με το εμπόριο επαγγελματικού εξοπλισμού,οπότε αυτο σε συνάρτηση με την συνεχή αναζήτησή μου για νέα πράγματα με οδήγησαν εκεί.Η διαφορά που έχω κάνει στην δική μου κατασκευή είναι ότι χωράει έως και τέσσερα διαφορετικά βαρέλια.
 
 '' Όταν δίνεις στον καταναλωτή ένα καλό προιόν σε μια λογική τιμή δεν έχεις δυσκολίες ,εχεις φανς.''
 
Βrewls:Aρχικά,θα ήθελα να μου πεις τη διαφορά του cold brew από το nitro cold brew.Tι χαρακτηριστικά έχει ένας καφές nitro?Ταιριάζουν όλοι οι καφέδες για nitro?
K.M. : Η μία μέθοδος αφορά εκχύλιση που γίνεται σε συγκεκριμένο χρόνο,ενώ για την παρασκευή nitro χρησιμοποιώντας αυτή ή κάποια άλλη μέθοδο τύπου toddy που κάνω εγώ εδώ και προσθέτοντας ένα αδρανή αέριο ,στην περίπτωσή μας άζωτο ,με συγκεκριμένες πιέσεις και χρόνο έχουμε ένα πολύ γευστικό και καθαρό αποτέλεσμα.Είναι σίγουρα κάτι καινούργιο και καινοτόμο!
 Σε γενικές γραμμές ,;ένα τέτοιο ρόφημα θα σου βγάλει ακέραια τα χαρακτηριστικά της ποικιλίας.Το άζωτο ενεργεί μέσα στο βαρέλι,ώστε να αποκτήσει σώμα και αυτή την κρεμώδη υφή.Eίναι ένας αρκετά γλυκόπιοτοςκαφές ,χωρίς ιδιαίτερη οξύτητα.Η κάθε ποικιλία έχει τα δικά της γευστικά χαρακτηριστικά,για να καλύψουμε όμως τα standard του έλληνα καταναλωτή ,θεωρώ πως ένα ισορροπημένο blend είναι η καλύτερη επιλογή!
 IMG 0405
 
Βrewls: Πότε πρωτοξεκίνησε και που? Θεωρείς πως είναι κάτι που ήρθε για να μείνει ή πρόκειται για μια παροδική μόδα?
Κ.Μ.: To nitro ξεκίνησε το 2011 σε ένα κατάστημα Starbucks της Αμερικής και μέσα σε μικρό χρονικό διαστημα εξαπλώθηκε σε όλες τις Η.Π.Α. Στη συνέχεια το 2012 πέρασε και στη Ιαπωνία.Για την Ελλάδα και την Ευρώπη είναι αρκετά καινούργιο ακόμα.Θεωρώ πως θα μείνει στο χώρο και θα πάρει αρκετά μεγάλο μερίδιο της αγοράς,αν και υπάρχουν αρκετές παράμετροι που έχουμε να συνυπολογίσουμε .Η τιμή είναι σίγουρα ένας παράγοντας.Με το κόστος όμως ,να κυμαίνεται σε λογικά για την εποχή πλαίσια σου επιτρέπει να το προσφέρεις σε μια καλή τιμή ,καθιστώντας το ένα προιόν που σου παρέχει μεν ευκολία χρήσης αλλά και που σου αυξάνει τον τζίρο.
 
Βrewls:Κλείνοντας,θα ήθελα να σε ρωτήσω μιας και είσαι το μόνο μαγαζί τρίτου κύματος στη Νάουσα,πως σε αντιμετωπίζει το καταναλωτικό κοινό?Συναντάς περίεργες αντιδράσεις,εφόσον οι καφέδες σου είναι πιο ιδιαίτεροι από τους εμπορικούς?
Κ.Μ. : Κάθε μικρή επαρχιακή πόλη είναι προπύργιο μιας μεγαλύτερης,οπότε ότι δει στη μεγάλη πόλη θα το αναζητήσει και στη μικρότερη ή και αντίστροφα φυσικά.Όταν δίνεις στον καταναλωτή ένα καλό προιόν σε μια λογική τιμή δεν έχεις δυσκολίες ,εχεις φανς.Θεωρώ οτί ο ρόλος του επιχειρηματία ή του barista είναι να εκπαιδεύσει το καταναλωτικό κοινό ,ώστε να ξεχωρίζει την ποιότητα και να μην ξενίζει σε κάτι διαφορετικό!
Read 3453 times

Mevgal 319 Χ 750

15940425 1551260128222990 1302382189608933498 n

Newsletter

brewles logo footer

Facebook

Instagram